2011. május 18., szerda

Varrás kézzel

Ez az a technika amire azt mondtam: ezt biztosan nem fogom kipróbálni! Nagyon aprólékosnak és bonyolultnak tűnt. Bár gyönyörű kész alkotásokat láttam, mégis mindig valami mást kezdtem el.

A fesztivál alkalmával rengeteg külföldi blogger oldalán jártam és szebbnél szebb munkákban gyönyörködtem. Valahogy megcsapott az ihlet és belefogtam.




Először sablonokat készítettem műanyag lapból, 5 cm oldalhosszal. Aztán elvittem a cipészemhez mert semmilyen lyukasztóval nem sikerült lyukat rakni a közepébe, ő megoldotta egy jó éles bőrlyukasztóval.  Annyira kemény ez a lap, de arra jó volt a keménység, hogy nem tudtam odavarrni az anyaghoz.



Aztán kiszabtam 2 színből az anyagokat kb. 1-1 cm-rel nagyobbra mint a sablon.

Egy amerikai oldalon lévő videóról megtudtam, hogyan kell az anyagot rávarrni a sablonra. A pirosból csillagokat varrok a natúr lesz a keret.




Amikor megvolt pár darab kezdtem összevarrni őket. Kettőt színével összefordítottam és a széleit apró öltésekkel összevarrtam. Így egymás után a pirosakat és a natúrakat míg ki nem alakult az első csillag.



Ebben a technikában az a jó, hogy nincs varrógéphez kötve, így bárhol, bármikor elő lehet venni és öltögetni ha az embernek ideje és lehetősége engedi.



Íme a videó elérhetősége: tutorial

Kellemes varrogatást mindenkinek!

€dit

6 megjegyzés:

Quiltbenaco írta...

Sono contenta che ti piace l'Italia,
spero un giorno di riuscire a visitare il tuo bel paese!
Ciao

ancsapancsa írta...

Szia!
Ha olyan kemény a műanyag ki tudod majd pattintani, ha minden oldal le lesz varrva? Én hasonló módszerrel nagymamavirágoskertje mintát varrtam, én ráma doboz fedőkből készítettem a sablont. (még nincs kész a takaró, mert ráuntam:-))

napos írta...

Egy nagymama virágoskertes nekem is félbe van hagyva... már egy éve elkezdtem, aztán valahogy még nem jött az ihlet, hoyg mi is legyen belőle...

Csitri írta...

Én is úgy vagyok vele, hogy nem fogok kézzel varrni, de szerintem én nem fogom meggondolni magam :-) Te nagyon szépen megvarrtad!
Az ajándékot megkaptam, köszönöm! Született egy poszt is róla a blogomban. Nagyon szépek, még egyszer köszönöm!

Editfolt írta...

Kemény a műanyag de hajlékony. Egyet már kiszedtem, remélem a többi is menni fog. Már kész van 4 nagy csillag. Nekem inkább a fibonacci minták tetszenek mint a virágosak.

Bebi írta...

https://picasaweb.google.com/litazeta/LaMaisonDeTilda#5339791464287077426
itt nézz körül!
40 x 50 cm a méret, 20 cm kell a béléssel összevarrni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...