2012. január 12., csütörtök

Kedvenceim

Végre megérkeztek a könyvek amiket még karácsonyra kaptam, csak a postai csomagtorlódás miatt nem ért ide időben. Már azt hittem elvesztek.


Amióta tavaly ilyenkor belevetettem magam a varrásba és egyéb kreatívkodásokba nagyon sokféle technikát kipróbáltam: szalaghímzés, hullámszövés, rococo hímzés, applikálás, tűzés, stb.
Úgy néz ki, hogy megtaláltam az utam, mostanra kezd letisztulni a kép, hogy mi is az ami igazán vonz. Ez két dolog: a modern fortvarrás és a szabad gépi tűzés. Mindkettőben kezdő vagyok, de nagyon érdekelnek.   Konkrétan ilyen elnevezés /modern foltvarrás/ tudom, hogy nem létezik, de értem én alatta a képen is látható két technikát, valamint a szinek, formák blokok szabad variálását egy munkán belül.
Az első munkám a Vasarely takaró, már akkor hűen tükrözte ezt a fajta beállíottságomat,  de amit nem próbál meg az ember ugye, azt örök életére bánhatja, ezért mindenféle dolgot ki kellett próbálnom. Még nagyon tetszik a spirál bargello, de sajnos eddig még szabadon felhasználható mintát nem találtam a neten. Ha valaki tud segíteni ebben azt szívesen venném!

A szabad gépi tűzést nagyon megszerettem, köszönhetően Ági lelkes tanításának. Ez az, amit nem lehet abbahagyni és sokat kell gyakorolni. Lassan minden munkámon vannak tűzések!

Ízelítőül pár kép a könyvből, hátha ti is kedvet kaptok tőlük.



Még jó, hogy tele van képpel, rajzzal és számokkal. Ezeket értem is, csak a szöveget sokáig tart lefordítani.
De hát aki nem tud angolul, annak legyen szótára. :)


6 megjegyzés:

Kaccat írta...

Nagyon izgalmas! Azt hiszem én ezektől még nagyon-nagyon messze vagyok :D Majd talán úgy 5-6 év múlva... :D:D:D:D

Denise :) írta...

Edit, szeretem illúzió paplan! Volt Karen Combs - aki nem illúzió paplanok - beszél a mi guild nem túl régen. Mesés dolgok! Ez lesz móka, hogy mit dolgozzon ki a könyvekből! :)

Éva írta...

Akkor most egy ideig megint tanulmányozhatsz és utánna hajrá jöhetnek az új alkotások !

Ábrahámné Éva írta...

Csodálatos könyveket kaptál !
Te olyan ügyes vagy, el fogsz igazodni, pár nap és máris egy új alkotás!

Renus művei írta...

Isteniek ezek a képek!
Én már kedvet kaptam hozzá az első blogbejegyzésed alkalmával,csak sajnos a megvalósítás még várat magára.De ez nem fog örökké tartani.
Sok sikert,és mutass sok szép dolgot!

Ági írta...

Felizgattál, felcsigáztál ! Az op-art könyvet ezek után már meg is rendeltem. Pontosítok előjegyeztettem csak, de talán jobb is, hogy nincs még a kezemben, mert akkor..... ez az, aminek a képek láttán talán ellen sem lehet állni!
Ági

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...