2012. március 11., vasárnap

Itt a tavasz, vagy még nem?

Sorra jönnek a hírek, vége a télnek, itt a jó idő, de ha kilépek az utcára, hát valahogy nem ezt tapasztalom. Mondjuk én a telet is szeretem, úgy hogy nem panaszkodom.


 Mégis egy tavaszi faliképet készítettem több indíttatásból:
1. az egyik FMQ-s svájci társam képei között láttam hasonlót és nagyon megtetszett. Gondoltam ez könnyű kis hétvégi elfoglaltság.
2. apró fecnik márciusi projekt
3. tűzés gyakorlás
4. névnapi ajándék


Hozzávalók: Apró fecnik /amik ezúttal nem olyan aprók/, illanó filc, ragasztó spray, veils 150-es, hátlapanyag, ferdepánt.

Az illanó filccel a piros anyag visszájára pipacsnak kinéző virágokat rajzoltam, majd kivagdostam.
Az alapra tetszőleges elrendezésben felragasztottam a piros virágokat. Én nagyon szeretem a ragasztó sprayt használni, applikáláskor, szendvicsezéskor, tűzés előtt a rétegeket ideiglenesen összeilleszteni kiváló./ A shopban majd kapható lesz. /Ezután a tűző talppal, az alsó anyagtovábbítót leeresztve körbementem a virágok szirmain, csak úgy szabadon mozgatva az anyagot a gép alatt.


Majd fekete cérnával leveleket alakítottam ki a virágok körül, és végül monofil cérnával a hátteret letűztem. Ebben a hónapban az FMQ challeng feladata, a háttér tűzése több különböző tűzésmintával. Ez nekem nem nagyon megy. Itt, mivel úgy döntöttem, hogy kevés a hely kétoldalt csak girbe-gurba vonalakkal végigtűztem, ami ugyan jól néz ki, de nem ilyeneket kell most gyakorolni. Nekem valahogy nem illene ide most egy toll, vagy egy csillagos tűzésminta, ami ugye a feladat lenne. Mást meg nem nagyon tudok egyelőre. A levelekkel tűzés megfordult a fejemben, de annál sűrűbbre akartam tűzni. Na majd egy másikat még beiktatok ebben a hónapban Lesem a többieket és hátha jutok valamire. :)



A széleket 2 cm-es fehér ferdepánttal szegélyeztem. Régen nem szerettem használni, de most már, hogy tudom helyesen hogyan kell felvarrni és derékszöget készíteni a sarkakban, nagyon szeretem. Ja és a hátlaphoz kézzel hozzádolgoztam. Ez pár éve nekem még elképzelhetetlen feladat volt, de hiába ahogy öregszik az ember egyre bölcsebb, türelmesebb és ügyesebb lesz.

Nektek, hogy tetszik a végeredmény?

Tavaszcsalogatásra szántam!


14 megjegyzés:

Bebi írta...

Csodás
T

Kati from Kati's Quilting írta...

Nagyon jol neznek ki a viragocskaid, engem is a pipacsokra emlekeztetnek! Szep lett a falvedod :)

Kaccat írta...

hűha, le a kalappal! Nagyon tetszik

Éva írta...

Nem a szakmabeliek közül vagyok, de nekem nagyon tetszik.Bár csak én is tudnék ilyen szépeket alkotni.Most egyenlőre a varrógépemet sem tudom rendesen használni,állandóan hurkol az alsó részen.

Varga Györgyi írta...

Ha erre sem lesz tavasz, akkor az idén kimarad :o)
Nekem úgy tűnt (hacsak nem értettem ügyesen félre) hogy az FMQ ehavi feladata a többféle egyszerű tűzésminta kombinálása. Ennek a kritériumnak tökéletesen megfelel a műved...

The Nifty Stitcher írta...

Beautiful little wall hanging Edit. Love your FMQ - really makes your flowers stand out. Nice work.

Sue Daurio írta...

Wow, that is beautiful!!

swooze írta...

Your quilting is beautiful!

zsigvica írta...

Nagyon szép lett!

Connie Kresin Campbell írta...

How beautiful! Thanks so much for sharing!

Angie in SoCal írta...

A very lovely piece!

Kelli Fannin Quilts írta...

Love it! So pretty! :o)

M-R Charbonneau írta...

Edit, your quilt is beautiful and your free motion quilting sets off your flowers wonderfully! So glad you linked up to TGIFF!

F.Gina írta...

Lenyűgözően szép!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...