2013. február 10., vasárnap

Articsókás virág


Minap a legnagyobb közösségi oldalon találtam ezt a tutorialt. Már elsőre nagyon tetszett. Ha jól megnézi az ember elég anyagfaló minta :),
de azért nem bírtam ki és nekiláttam.

Tehát adott egy 28 x 28 cm-es alap, amit keresztül-kasul bevonalazunk. Veszünk hozzá 5 fajta anyagot, nálam ezek 14 x 12 cm-esek lettek, mert ennyi anyagom volt. Mind az öt színből 8-8 db-ot szabunk ki.


Majd sorrendben minden vonalra minden színből felvarrunk egyet, kb. 1 cm-es eltolással. 


Így a végén lett egy ilyen szép kis anyagrózsám :)


Ezután elkezdtem behajtogatni az anyagokat articsóka formára, és a végét gombostűvel letűztem.Körben behajtogattam minden egyes darabot és ez lett belőle:


Az igazság az, hogy pamutból kellett volna elkészíteni, mert ez az anyag nagyon csúszós volt. Ezek függönydrapéria maradékok voltak, ez csak próbára jó, ha valami fix helyre kell mindenképpen pamutból ajánlom az elkészítését.
De mivel közben varrogatni nem kell, addig lehet hajtogatni míg nem tetszik a végeredmény. Én is fényképezés után még széthajtottam némelyik részét, hogy újra megcsináljam :)
Sötétbarna ferdepánttal szegtem körbe.Kicsit nagyobban, szép díszpárnák lennének belőle, de egy táska díszének is el tudom képzelni. Érdemes kipróbálni!

1 megjegyzés:

Ábrahámné Éva írta...

Nagyon szép lett!
Én is varrtam már ilyet ,nekem tetszik ,valóban nagyon sok anyagot igényel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...