2011. február 16., szerda

Gyümölcstál /tutorial/

Ezt a nem mindennapi tárgyat Zsuzska foltvarró oldalán találtam és rögtön tudtam, hogy csinálni fogok ilyet.

Az alapanyagok beszerzése nem volt zökkenő mentes, mert nálunk sajnos több dolgot nem lehet kapni azokból amire szükség van a tálhoz.

Hozzávalók: 
- 2 színből  30x 30 cm anyag és ugyanebből a színből 2 db 10x 1 0 cm-es darab is.
-kétoldalon ragadós vetex /ezt nálunk nem lehet kapni, de sikerült szerezni/
ebből szintén 2 db 30 x 30 cm-es, és 2 db 10 x 10 cm-es
- hobby filc  30 x 30 cm /ez szintén csak hobby boltokban kapható/
- illanó filctoll vagy kréta

Miután mindenből kivágtam a hozzávalókat, elkezdtem összevasalni. A két oldalon ragasztós közbélést először a hobby filcre vasaltam rá, majd lehúztam róla  a papírt és ráhelyeztem az egyik anyagot. Utána megcsináltam ezt a másik oldalon is. A két 10x 10 cm-es anyagra is rávasaltam a közbélést és kimértem a helyét a nagy négyzeten. A képen is látszik, hogy illanó filccel rámértem a felezőket az anyagra.  Az egyik oldalon ráhelyeztem a kisnégyzetet és rávasaltam.


Ezután a szélénél körbevarrtam sima öltéssel, hogy a túloldalon pontosan rá tudjam illeszteni a másik négyzetet. a másik oldalra is felvasaltam a négyzetet, majd levélöltéssel körbevarrtam a szélénél.


A már előre bejelölt függőleges vonalak mellett 1-1 cm-re újabb vonalat húztam, ami mentén ollóval kivágtam az anyagot. Minél nagyobb ez a kis háromszög annál öblösebb lesz a tálunk.


 Belülről indulva cikk-cakk öltéssel összehúztam a rés melletti oldalakat.  Sajnos az én gépemen nincs sok varrásminta. Kicsit sűrűbb mintával szebb lenne.


A szélét szintén cikk-cakk-kal körbevarrtam.

A végére maradt a díszítés. Illanó krétával kirajzoltam a vonalakat és hármas varrással végigmentem rajta.A kréta még itt ott látszik, de hát majd eltűnik.

Más színekben és formákban is el fogom készíteni mert nagyon egyszerű. mutatós és tetszik!

Neked mi a véleményed?


€dit

7 megjegyzés:

Katyi írta...

Szia Edit!
Én nem használtam két oldalon ragadós vetexet, hiszen a varrás remekül összeragasztja az elemeket. Hobbifilc helyett nagyon megfelel a Lidl-ben kapható felmosó. Én legalábbis ezt használom tálba is és táskába is. Illanó filcem sincs. Én a megmaradt szappant használom jelzésre. Van jó kis éle is, és mire kész a munka "elillan" a jelzés.
További jó munkát!
Katyi

Katyi írta...

Most olvasom, hogy azt nem írtam, mennyire nagyra becsüllek ezért a blogért, pedig az első bejegyzéstől olvaslak. A Vasarely takaród lenyűgözött!
Csak így tovább!
Még azt is szeretném, ha tudnád: te adtad az utolsó lökést a saját blogom elindításához! Köszönöm az energiát!
Sok sikert!
Katyi

Editfolt írta...

Szia

Köszi a jó tanácsokat, én nem néztem enyire utána a helyettesítő dolgoknak, kerestem ami írva volt.
Örülök, hogy tetszik a vasarely. Már meg van a következő minta is amit el szeretnék készíteni csak egy kicsit félek tőle mert háromszögek tömkelege kell hozzá.
Örülök, hogy te is belekezdtél a blogírásba.
Hajrá!!

Sok sikert és örömöt! €dit

F.Gina írta...

Nagyon mutatós lett ! A kétoldalas ragasztó nem árt bele, bár elég drága, a filc kiváltásával én is egyetértek :)) Én vastag vetexszel csináltam, az sokkal olcsóbb, mint a filc.
A Vasarelyd csodás lett !

Editfolt írta...

Köszönöm Gina. A lidl-ben megtaláltam a felmosót tényleg olyan mint a filc. A kétoldalas vetex tényleg nagyon jó. Sajnos csak Pesten tudom beszerezni.

Varga Györgyi írta...

Nagyon szép lett. Én még sosem próbálkoztam vele, de majd most! Köszi, hogy megmutattad.

Editfolt írta...

Nem nehéz én már csinálom a következőt. Csak az nem gyümölcsös hanem bonbonos lesz. Egy kicsit cifrább. Mutasd meg ha készen leszel a művel!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...