2011. április 1., péntek

Crazy-rózsa

Egy könyvben láttam a következő mintát. Volt belőle terítő és párna is. Nagyon megtetszett.

Először is bevásároltam hozzá a gyönyörű  tavaszi színű anyagokat.


A crazy technika elvileg könnyű, mert tulajdonképpen nem szabályos részekből tevődik össze. Gyakorlatlan kezeknek /mint az enyém is/ azért elsőre nem sikerül a kívánt méret és szín.

Én egy 15 x 15 cm-es négyzetet szerettem volna, de a kívánt méretet túl hamar elértem, mert még az anyagok felét sem használtam fel és már láttam, hogy nagy lesz a végeredmény.Konzekvencia: vékonyabb darabokat kell szabni, hogy minél több "szirom" legyen.Azért nem lett csúnya, valamihez jó lesz,  de holnap újra megpróbálom.

Ha valaki profi patchworkös esetleg olvassa bejegyzésem és tud tanácsolni valami praktikát, szívesen veszem!

Jó varrogatást mindenkinek!

€dit

6 megjegyzés:

F.Gina írta...

Csodás anyagokat vettél ! Egy jó praktika : A crazyt mindig alapra varrjuk, mert szebb lesz a tartása. Valami vékony fehér anyagot használj, vágd ki kb a kellő méretre, és erre varrj, így folyamatosan látod a végső méretet :))
Szép lett a rózsád, jól mutatna mondjuk egy neszi közepén, de én neszi-függő vagyok :)

Editfolt írta...

Köszi, holnap megpróbálon így. Bíztam benne, hogy tanácsolsz valami okosságot. Én még soha nem varrtam neszit, sőt még zippzárat sem. Bár valamelyik nap tanulmányoztam a gépem könyvét és felfedeztem, hogy van zippzárvarró talpam is. Lehet, hogy ki kellene próbálni és új távlatok nyílnának meg előttem???

Kaccat írta...

Technikában nem tudok segíteni, mert még nálad is kezdőbb vagyok, ellenben ezeket az anyagokat itt vetted (Makó, vagy Szeged) vagy Pesten?

Editfolt írta...

Ezeket Pesten vettem a Hunyadin. Itt nálunk sajna nincs ilyen felhozatal és Szegeden sincs.

Kaccat írta...

Én is arra tippeltem, csak reménykedtem, hogy hátha van itt valami jó kis hely, amiről nem tudok :D
Erősen foglalkoztat a gondolat, hogy kellene ide is egy hunyadis bolt :D

Editfolt írta...

Makón a Mirage-ban és Szegeden a bartók téri üzletben van némi választék. De a pestiek küldenek postán ha ki tudod választani a honlapról. Persze ehhez nagyjából kell ismerni az anyagokat. Én most is hoztam másnak is. Ha esetleg nem jutsz fel és én megyek, szívesen lehozom neked ha van konkrét elképzelésed.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...