2011. szeptember 3., szombat

Győzelem

A második nekifutásra Éva ajánlására egy szegedi boltból hozattam Colombus festéket. Itt tényleg az egész színpaletta megtalálható volt.
Tapasztalatok:
1.  Igaz, hogy adagra kevesebb a festék egy csomagban mint az előzőek, és 10 kdg- anyaghoz írja a felhasználást, én kb. 50, 60 cm-es 150 cm széles anyagokat festettem, de szép egyenletesen fogja az anyagot és elég rá. Én kb. szinenként fél óráig főztem és közben végig kevergettem, emelgettem /tegnap nem végig, csak néha-néha kevertem/, hogy biztos egyenletesen befogja.


2. Tényleg olyan a szín mint ami a tasakra van írva. Borsózöld, divatbarna, terrakotta, orgonalila.
3. A festés után az elsőt, ami a lila volt, rögzítőfolyadékos vízbe raktam, de már akkor láttam, hogy a tegnapi anyaggal ellentétben nem ereszti a színt. A többit már csak ecetes vízbe raktam negyed órára és kész.


Ilyenek lettek, azt hiszem ez megfelelő. Még egy pár színt biztosan ki fogok próbálni és akkor már csak mintás anyagokat kell szereznem melléjük.



Még a kéket megpróbálom egy fixálóoldatos vízbe berakni hátha lesz belőle valami.
Mikróban való festésről is olvastam, de azt én inkább annak ajánlom aki márványos anyagot szeretne kapni.

Szép hétvégét mindenkinek!

€dit

3 megjegyzés:

Borga írta...

Szépek lettek!
Eredetileg natúr színűek voltak vagy fehérek?

Kaccat írta...

Örülök, hogy sikerült! Nagyon szépek lettek!
Olyan jó móka a festés, az ember alig tudja abbahagyni, ha elkezdte :D

Medora írta...

Szépek a színek, de biztos, hogy nem fogja ereszteni a színét mosás közben? Én többször is így jártam, bár lehet, hogy végre olyan szintre fejlődött a festékgyártás, hogy meg tudják csinálni tökéletesre. Remélem sikerül!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...