2013. január 18., péntek

Tanulni, tanulni, tanulni

Nem hiába sujkolták annak idején belénk ezt a híres mondást, hiszen az ember tényleg élete végéig tanul valamit. Vagy iskolai keretek között, vagy csak úgy szorgalomból. Utoljára úgy 12 éve ültem iskola padba, s most újra rászánom magam. Nyelvet tanulok. Ez a mai fiataloknál olyan mindennapos dolog, de nálunk /negyveneseknél/ igen is nagy dolog. Mert sajnos mi még leragadtunk a "krasznaja plósagy", és a "karandas" szintjén. /Legalább is én/.
Egyébként meg hiányzik is ez a fajta agymozgatás, sokat játszom logikai játékokkal is, imádom a matekot, szeretek számolni, rejtvényeket megoldani. Kicsit attól parázok, hogy ha sok fiatal lesz, azok között hogyan fogok boldogulni, mert hát az Ő agyuk csak jobban fog? ! De lehet hogy nem?

Szóval ami az utolsó lökést adta, van most egy unió által támogatott nyelvtanulási lehetőség, ahol minimális költséggel lehet tanulni /nyelvet, informatikát stb./
Erre jelentkeztem a napokban, és remélem kis városunkban lesz elég jelentkező, hogy helyi tanfolyamot indítsanak.

Érdemes beleolvasni a felhívásba, hátha Te is kedvet kapsz!



Remélem meg tudok bírkózni a feladattal. És tudom, hogy büszke lesz rám a Nagy Fiam, aki perfekt beszél angolul és most tanul spanyolul, a Kicsi Fiam, aki 4 éve tanul angolt és 2 éve németet, Peter a holland barátunk aki 65 évesen magyart tanul!, e mellett nagyon jól tud angolul. Nyáron sokat mesélt a Holland emberekről akik bizony 50-60 évesen is simán beülnek az iskolapadba, hogy bővítsék a tudásukat.
Azt gondolom, hogy az uniótól ez egy jó dolog amit kapunk!
Használjátok ki Ti is!


2 megjegyzés:

Ábrahámné Éva írta...

Csak biztatni tudlak, ha van kedved és időd van hozzá!
A gyermekeiddel pedig tudsz gyakorolni!

Álomjáró-Bozsomati írta...

Ez nagyon szuper!!! Fontolgatom én is hogy a megkopott tudásomat felfrissítsem, tovább fejlesszem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...