2011. március 20., vasárnap

Tavaszi szélmalmok /tutorial/

Lassan de biztosan hozzánk is megérkezik a tavasz.
Láttam egy érdekes mintát és gondoltam megpróbálkozom vele. Elég munkás, nekem legalább is 1 óra elkészíteni egy blokkot!

4 színből áll, papírra varrással készül. A mintát sütőpapírra másoltam és mindjárt csináltam belőle 8-8 db-ot. Egy blokk 3 kis blokkból áll. Ezt most kivételesen itthon fellelhető anyagból készítem.


Most már jobban belejöttem az illesztgetésbe mint az első művemnél. Varrás, vasalás minden mennyiségben. 
A hátuljáról a papírt szépen lefejtem, majd a három kis darabot összevarromKb. 13 x 13 cm-es lesz a blokk.Ebből készítek 4 db-ot és megvan a nagy blokk. 
A széleket összevarrás után egyenesre vágom mert nekem sajnos nem lett teljesen négyzet alakú.

Azon gondolkodom, hogy a következő nagy blokkot ugyan ilyen színösszeállítással varrjam, vagy megkavarjam a színeket benne.

Szerintetek?

Jó varrogatást mindenkinek!

€dit

5 megjegyzés:

noviamy írta...

Jó a blokk, de engem kicsit zavar benne, hogy a közepén a kirajzolódó forma nagyon hasonlít a "horogkeresztre". Bocsi, de ezt muszály volt leírnom.
Amy-kreatív

Editfolt írta...

Igen. Itthon is megkaptam ezt a kritikát. Le is veszem ezt a képet és majd a kész képet rakom fel. Ez egy amcsi minta, tehát nekik ez nem mond semmit.

F.Gina írta...

Én nem látok benne horogkeresztet, pláne nem lesz benne több blokkal. Fogjál két tükröt, és 90 fokban tedd mellé, akkor egyszerre látsz 4 blokkot. (Persze tükörképben.) Akkor jobban látod, hogy milyen a színezés.

Editfolt írta...

Na gyorsan átvariáltam a blokkokat. Remélem most már a szélmalmok látszanak.

F.Gina írta...

Szerintem szélmalomnak jó :)) De ha a csíkos kisebbik darabját az egyszínű zöldből varrnád, akkor még kevésbé lenne keresztszerű :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...