2011. április 5., kedd

Crazy rózsa szabályosan


Ha az ember nem járt semmilyen fejtágításra a technikákkal kapcsolatban, csak magára hagyatkozhat. Próbál józan paraszti ésszel egy mintát összerakni. Persze az okosságra nem tud rájönni egyedül ezért várja szakavatott foltoslányok segítségét. Én is ezt tettem és meg is jött a segítség Gina személyében. 

Felvilágosított, hogy anyagra varrjam a "rózsaszírmokat" ne csak úgy magában, mert egyrészt szebben fog állni, másrészt ha az alap anyagot a kellő nagyságra vágom akkor mindig szem előtt van a kész méret, és látom merre haladok, figyelhetem folyamatosan,  nehogy a munka eltolódjon valamelyik irányba.


Tehát egy 15 x 15 cm-es lepedővászon anyagra kezdtem varrogatni a darabokat. A leírásban 24 darabból készítettek egy blokkot. Hát ez nekem hol 26, hol 22 lett, de pont az a szép benne, hogy mindegyik másmilyen.


A végén még a színeket is variáltam, de nem tudom eldönteni, hogy egy terítőn belül egyforma anyagokból csináljam e a blokkokat, vagy lehetnek különböző szín összeállításúak is. Szerintetek?



Tetszik az eredmény. Egyenként mind szép.



Mindenkinek jó varrogatást és alkotást kívánok!

€dit

2 megjegyzés:

napos írta...

Nekem is tetszik az eredmény. Szerintem lehet különböző egy terítőn belül, nem baj, ha nem teljesen ugyanolyanok, hiszen jól illenek egymáshoz.

Varga Györgyi írta...

Nagyon helyesek lettek! És ami a legjobb véletlenül sem tud az ember lánya két egyformát varrni belőlük :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...