2011. április 15., péntek

Egy csokor "őrült" rózsa /tutorial/

Miután Ginától megtudtam a crazy technika fő fortélyát, sorban elkezdtem gyártani a szebbnél szebb rózsákat. Az a jó ebben a technikában, hogy mindegyik darab egyformán készül  és mégis mind különböző lesz.
Az eredeti elképzelés szerint a blokkok közepére egy már korábban bemutatott hímzett rococo rózsafüzéres blokkot akartam rakni, de ahogy nézegettem valahogy nem tetszett. Íme:



Pedig külön-külön mindkettő nagyon mutatós, de talán az volt a baj, hogy a hímzés hófehér anyagra készült míg a rózsák szegélye csont színű. Se baj azért valamire csak jó lesz. Íme átvariálva:


Tehát a közepére is rózsa ment végül. Függőleges és vízszintes kereteket raktam köré élénk narancsból.





A nagy keret is ugyan ebből készült. Mivel én semmilyen tanfolyamra nem jártam /sajnos/ elég hiányosak az ismereteim a befejezéssel kapcsolatban. Mondhatni semmilyen más hátlapozást nem ismerek csak a kifordítós módszert. Egyesek szerint ez a legnehezebb, de én ezt az egyet tudom biztonsággal megcsinálni.


 Most már "rutinosan" a közepére rakom a kézi varrást, hogy szebb legyen a széle.

És láss csodát: kész a terítő. Persze egy gyönyörű tűzés még hiányzik róla, de arra végképp nem merek vállalkozni.



Nekem nagyon tetszik a végeredmény. Igazán szép tavaszi színek kavalkádja lett. A rococo rózsás blokkok megmaradtak, de hamarosan abból is készítek valamit mert túl szépek, hogy csak úgy magukban szomorkodjanak.

Neked hogy tetszik?  Mindenkinek kreatív napokat kívánok így Húsvét előtt!

€dit

3 megjegyzés:

Katyi írta...

Ez nagyon szép! Én is vettem ezekből az anyagokból (szerintem ott, ahol te)! Alig várom, hogy lecsengjen a tojás szezon, és varrhassak is egy kicsit! Ilyesmire gondoltam... Figyelek tovább! :-)

ozsuzsanna írta...

Szia!

Nagyon szépek a munkáid!
Én is szoktam varrogatni, ám hozzád hasonlóan teljesen autodidakta módon. A hátlapozást textilragasztó segítségével szoktam megoldani, kész mintát ráragasztom a vatelinre majd erre a hátlapot és utána letűzöm (géppel). Ez a ragasztós módszer működik, amíg dolgozol vele, nem mozdul el az anyag.
Amúgy nagy munkák gépi letűzésével kapcsolatban bármilyen tanácsot szívesen látok!
harmatka

szkornelia írta...

Szép lett, nekem is tetszik. A hátlapozás másik módja az, amikor fonákával felfelékifeszíted valahova a hátlapot. Én pl a konyhakőre szoktam, barna lidis széles ragasztócsíkkal. Olcsó, és nem hagy nyomot a textilen, de csak időszakosan lehet kapni. Rásimodatod a vatelint vagy egyéb töltőanyagot, majd a tetejére teszed a fedlapot, és azt is szépen ráncmentesen elsimogatod. Összefogod a 3 réteget, klasszikusan sok biztosító tűvel, középről haladva spirálisan a szélek felé, miközben folyamatosan kifelésimogatod az anyagot, hogy eltűnjenek az esetleges ráncok. Ha kész, mehet a tűzés. A végén a szélét ferdepánttal lehet eldolgozni. Nagy, takaró méretű dolgokon is kiválóan működik. Ja, és én is leírások és videók alapján tanultam. Sok sikert! szkornelia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...