2011. június 1., szerda

Asztalközép

Ennek a mintának nem tudom van e valamilyen speciális neve, szerintem valami crazy lehet. Mindenesetre nem túl nehéz és haladós is. Most egy asztalközepet varrtam belőle, egy kis rococoval fűszerezve.






15 x 15 cm-es négyzeteket szabtam 4 színű anyagból. Majd keresztben szétvágtam. Az egyik oldalon az első részt hátra raktam és a darabokat összevarrtam. Szétvasaltam a varrásokat és merőlegesen újra szétvágtam a négyzeteket. Szintén hátra raktam az első felet és újra összevarrtam. És így készen lettek a négyszínű négyzetek.




A közepébe egy rococo csokorral díszített négyzet került.


Majd hátlapoltam és még gondolkodtam, hogy letűzöm valamilyen formában, de nem tettem.



Szép varrogatós napot mindenkinek!

€dit

3 megjegyzés:

napos írta...

Jól mutat a terítő! Tetszik, hogy az a hímzés a közepén kicsit megtöri ennek a mintának a kemény vonalait, modernségét. Kicsit romantikussá teszi az összhatást. :)

Egyébként Crazy shortcut a neve, Györgyinél is nemrég láttam leírást róla. (http://angelpatches.blogspot.com/2011/02/crazy-shortcut-tutorial.html)

LuAnn írta...

I love the block and fabrics - especially the little flower in the center. It looks like Google Translator is missing from all of our blogs. Hopefully it will come back!

Csitri írta...

Szeretem ezt a terítőt :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...