2011. október 13., csütörtök

Karácsonyi készülődés még mindig

Nagyon belejöttem a karácsonyozásba. A következő mintát Loncinál láttam és már akkor nagyon tetszett. Nem tudom mi a neve és azt sem tudom pontosan hogyan kell csinálni. Én a kép alapján kigondoltam hogyan csinálom.
 A középső négyzettől indulva először a világos oldalt varrtam. Vágtam egy 4,5 cm-es csíkot a fehér anyagból. Aztán még egy 13 cm-est szintén fehérből és a pirosból is egy 4,5 cm-est. Az utóbbi kettőt összevarrtam hosszában és 4,5 cm-es csíkokra vágtam. Ezután felváltva 5-5 db-ot varrtam a középső négyzethez, majd lezártam egyenesre a fehérrel.
Ugyanezt ismételtem a zöld oldalon is.


a középső kockákat variálva varrtam még kettő ilyen csíkot. Ezután közéjük szintén 4,5 cm-es piros csíkok kerültek.


a végén az egészet szintén ilyennel kereteztem. Kifordítós technikával hátlapoltam. Ha valaki nagyon szakos ebben kérem írja meg nekem hogy érhetném el hogy ne hullámosodjon a széle. Láttam más blogokon, hogy tervező falon előre összeragasztják a több réteget. De ugye ez kifordításnál nem jöhet szóba.


Vasalással éppen eltüntethető, de gondolom simának kéne alapból lennie.
Egyébként szép lett!

Neked tetszik?

Szép októberi hétvégét mindenkinek!

€dit11 megjegyzés:

Böbe Morzsák írta...

Mindkét karácsonyi terítő mintád nagyon jól néz ki. Én a macskaköves mintával gondoltam készíteni egy futót.Az érsekcsanádiak lapján találtam meg, az hasonló az utóbbi mintádra. Ha elkészülök vele esetleg a hétvégén, hétfőn elhozom.

Csitri írta...

DE JÓÓÓ!!! Nagyon ügyes vagy!

GloriArt írta...

Nagyon gyönyörű!:)

Denise :) írta...

I like it very much -- nicely done, Edit!! :)

Kaccat írta...

nagyon-nagyon szép!

Banász Erika, ErikaStyle írta...

Nagyon szépek, mutatósak! :)))) Még szép ajándéknak is eltudom képzelni! :)))) Hamarosan megpróbálom én is elkészíteni! :))) Köszike, hogy feltetted! :)))

noviamy írta...

Nagyon szép lett!:)))
(A széle hullámosodásra: amikor összevarrod belülről az anyagokat, vigyázz, hogy nem nyújtsd meg. Akkor nem lesz hullámos. Ez csak az én véleményem.)

Bebi írta...

Csodás!

Kata írta...

Nagyon szép!Ügyes vagy!

Medora írta...

Nekem tetszik!

The Nifty Stitcher írta...

Love your braiding Edit - It's fun to do and yours have turned out so well.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...