2011. október 21., péntek

Ragasztó spray


Egy nagyobb takarót varrok jelenleg. Nem is kimondottam az a hagyományos foltvarrás, inkább mondanám "modern design"-nak. Nagyobb darab képeket fogok rá applikálni elöl és hátul is. Már sokat olvastam a ragasztó sprayról amivel ideiglenesen két vagy több anyagot egymáshoz rögzíthetünk. Nos úgy gondoltam erre nekem szükségem van és rendeltem egyet itt


.

A hátsó alapra ráraktam az "almát". /többet még nem árulok el a részletekről/. Befújtam a hátoldalát a ragasztóval és szépen ráragadt. Az applikálással kicsit megszenvedtem. Kicsi darabokon kezdtem próbálgatni  /még jó /, mert gyűrte az anyagot, elcsúszott, ráncosodott sehogy nem akart sikerülni. 
Aztán SOS segítséget kértem két szakértő blogbarátnőmtől, Ágitól és Györgyitől ahonnan meg is érkeztek a mentő ötletek.

Állíts a szálfeszességen, rakj föl felső anyag továbbítót, rakj alá valamilyen papírt, állíts a varrásszélességen!

Nos jelentem a "rakj alá papírt" ötlet lett a nyerő. Sütőpapírt raktam alá és gyönyörű sima lett a varrat.Mivel ez a csodagép betűt  hímezni is tud, hát beleraktam a nevem is! De csak szerényen a hátoldal aljába!


Az elejére 20 db  képet fogok fölapplikálni, azok selyem anyagon vannak amit gombostűvel nem akarok átszúrni és ráfércelni sem fogom. Szerintem jó találmány ez a ragasztó spray az ilyen munkákhoz főleg!
Mutatom majd azokat is, addig is jó varrogatást mindenkinek!

€dit

3 megjegyzés:

Kaccat írta...

A ragasztós vetex is nagyon jó applikálásra! Ha jársz valamikor Szegeden, tudok adni!

Denise :) írta...

I love adhesive basting spray -- but I usualy use it in conjunction with pins, too. Just to be safe!! Happy Friday, Edit! :)

Marcsi és Ági írta...

Örülök, hogy összejött!!! :-))
Ági

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...