2011. február 28., hétfő

Hullámszövés

Már a neve is nagyon tetszetős, hát még e technikával készített darabok.

Először egy galériában láttam egy gyönyörű alkotást  / persze külföldi oldalon/ és kinyomoztam, hogy hullámszövéssel készült.

Felkutattam egy olyan helyet, ahol szépen leírták a menetét. Most megpróbálom továbbadni.



Adott két egymástól merőben elütő anyag. Jelen esetben papírból modelleztem. Kivágunk belőle két egyforma négyzetet /mondjuk 40 x 40 cm /. Alá szintén akkora vetexet. A felső anyagra tetszőleges méretű hullámos, vagy egyenes vonalakat húzunk, majd körkéssel kivágjuk mindkét anyagot.

A felső anyagot 90 fokban elfordítva a másik mellé helyezzük. És mint alsó tagozatban a technika órán szépen egyesével összefűzögetjük.




a fűzögetés előtt a vetexet alárakjuk és a tetejét minden oszlopnál megtűzzük gombostűvel.  Amikor teljesen összeállt a négyzet szépen rávasaljuk a vetexre. A széleket dísztűzéssel, vagy cikk-cakk öltéssel rögzítjük.





Tulajdonképpen szerintem több mint 2 színből is el lehet készíteni. Ki fogom próbálni.

És neked tetszik?

Jó munkát!

€dit

3 megjegyzés:

F.Gina írta...

Szeretem ezt a technikát :)) Szabhatod ám a két anyagot külön külön is, az egyiket függőlegesen, a másikat vízszintesen, vagy a két felső sarokból indulva. http://bozsomati.blogspot.com/2010/07/tanfolyami-anyag-befejezve-majdnem.html Bozsomatinál láthatod, milyen ha középről, gyűrűben vágsz. Bár az kicsit nehezebb :))

Editfolt írta...

Köszönöm a linket. Nagyon tetszik. Nálad van erre valami minta is? Nem is tudtam, hogy tanárnéni is vagy! tőled akkor lehet kérdezni is?

foltoska írta...

Kedves Editfolt!
Nagyon tetszik a hullámszövött alkotásod (és a többi is) Én is műkedvelő foltos vagyok. Ilyen bonyolult dolognak nem mertem nekifogni, de a Nálad látottak alapján kipróbálnám. Kérdésem, hogy a kör alakú változatnál is azonosan kell kivágni a két (3) anyagból a mintát? És akkor két hasonló munka lesz a végtermék?
Ha kérhetem, válaszoljál a kérdéseimre balazsnet@freemail.hu köszönöm: foltoska

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...