2011. október 17., hétfő

Tűző alaptanfolyam

Ma Algyőn jártam és egy csodálatos tanfolyamon vettem részt. Igazából félig én szerveztem mert már nagyon régi vágyam volt, hogy tűzni tanuljak. Ági a tanfolyamvezető biztatására szervezkedni kezdtem  és találtam még 11 olyan elszánt foltvarrót akit szintén érdekeltek a tűzés fortélyai.

Először rajzolgatni kezdtünk, teltek az A/4-es lapok vonalakkal és csészékkel, majd ugyan ezt próbáltuk a géppel is kivitelezni. Kisebb-nagyobb sikerrel ment is mindenkinek.



Ági nagyon jó tanár és előadó, kedves, mindig biztató mosolyával mindenki nagyon lelkes volt még akkor is ha nem minden ment a legsimábban.


A rajzolás után előkerültek a gépek és a rajztudásunkat próbáltuk átültetni az anyagokra is.
Éva és Timi kitartóan nyomták a pedált és egyre szebb dolgokat varrtak. 


A nap végére mindenki nagyon ügyesen varrogatta a csészéket és a csillagokat.

Az enyémek ilyenek lettek:





Természetesen ismétlés a tudás anyja, ez itt is érvényes, minél többet gyakorol az ember annál szebben fogja csinálni. A lányokkal megbeszéltük, hogy tavasszal benevezünk egy középhaladó tanfolyamra, addig mindenki gyakorol.

Nagyon jól éreztük magunkat egy szép napot töltöttünk el együtt.

A helyszínt algyői tájház biztosította számunkra, ezúton is köszönet érte!

Köszönöm a látogatás!

€dit



12 megjegyzés:

Álomjáró-Bozsomati írta...

Jaj, de jó! Már én is alig várom a pesti tanfolyamot!! :-)) Ügyesek vagytok!

Captain Richi írta...

Ügyes vagy Anya!

Csitri írta...

Nagyon szépeket varrtál, én nem vagyok még ilyen ügyes, de nagyon jól éreztem magam, sokat tanultunk Ágitól. Köszönet a szervezésért! Holnap küldöm a képeket.

A Left-Handed Quilter írta...

Nagyon szép munka! Ez szép!

Very nice work! It is beautiful!

LuAnn írta...

Your machine quilting is just beautiful. It looks like it was a great class. I reallly love your paisley design and would like to see it all over a quilt top. Your work is just wonderful!

Kaccat írta...

Nagyon-nagyon jó volt! Sajnos az én képeim értékelhetetlenek lettek (már amennyit egyáltalán fényképeztem :D úgyhogy majd lehet elkérem a képeket amik ott készültek :D)
Köszönjük a szervezést Neked és Gabinak is!
Jó lenne még pár ilyen tanfolyam, annyira sokat tanultam!
A te munkád pedig gyönyörű, kis gyakorlással hamar profi leszel!

inecsg írta...

Valóban nagyon jó volt a tanfolyam, sok újat tanultam! Gyorsan elrepült az a pár óra. Sajnos nem sokat tudtunk beszélgetni. Csak a varrógépek zümmögtek. Köszönjük a tanfolyamot!

szkornelia írta...

Szia! Én most lemaradtam erről a tanfolyamról, de figyelni fogom hogy lesz-e még ilyesmi. Szegedi vagyok, és szívesen részt vennék hasonló programokon.

Ági írta...

Nagyon ügyesek voltatok mindannyian!!!! Remélem kedvet kaptatok a gyakorláshoz és hamarosan csodás tűzéseket látok tőletek :-))) Jó volt Veletek!
Ági

Katyi írta...

Nagyon szépeket varrtál! Gratulálok! Én most elbátortalanodtam... Ezt meghagyom a nagyon elhivatott varrósoknak! Minden elismerésem!

Borga írta...

De jó volt nektek!:) Tényleg nagyon szépeket varrtál,ügyes vagy!

Kay Lynne írta...

Greetings from Ohio :) Your quilting looks beautiful! Thank you for sharing :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...